Filosophie:

Als we denken aan ‘bewust’ en ‘duurzaam’ wordt er vaak gesproken over minder te produceren en consumeren. De reden hiervoor is omdat de manier dat we processen en producten hebben ontworpen de afgelopen 100 jaar heeft nooit rekening gehouden met de impact ervan. Maar minder slecht doen is nog steeds slecht. Het is tijd dat we een andere mindset overnemen en processen en producten ontwerpen met een positieve impact. Hiermee kunnen we een positieve bijdrage maken aan onze leefomgeving en tegelijk kan onze welvaart nog steeds beter worden.

 

 

Process:

We hebben een proces ontwikkeld om van gipsafval nieuw bruikbare pleister te maken, en we hebben een kleine fabriek opgezet om deze reststroom op te waarderen.  Deze pleister mixen we met water en gieten het in mallen om nieuwe producten te maken. Er zijn geen reststromen en het energie dat gebruikt wordt is volledig van hernieuwbare bronnen. De producten kunnen weer terug genomen worden nadat ze niet meer gewild zijn, verwerkt en weer tot iets nieuws gemaakt worden.

Onze missie is het ontwikkelen en commercialiseren van processen dat afval transformeert tot waardevolle producten om een transitie te maken van onze lineair ‘take,make,waste’ economy tot een circulaire ‘ retake, remake, restore’ economy.  

Marten van Leeuwen

Geboren in Nederland, opgegroeid in Nieuw Zeeland en nu woonachtig in Antwerpen.

Toen ik in de afval industry werkte, kon ik direct zien hoeveel wij als maatschappij weg goeien. Ik besloot om mijn achtergrond als Ingenieur te gebruiken om een proces te ontwikkelen dat een restmateriaal kon transformeren tot iets van waarde.

Ik geloof dat door te ontwerpen met goeie intenties, wij meer harmony kunnen vormen tussen de welvaart van mensen en de gezondheid van onze leef omgeving.